Hopp til hovedinnhold
AF Gruppen, Karriere

Byggingeniøren som gikk offshore

Egentlig hadde han lyst til å bli arkitekt, men ombestemte seg da han forsto at han som bygningsingeniør ville komme tettere på det som skulle bygges. På OsloMet arrangerte han Næringslivsdagene, og kom i kontakt med AF gjennom karrieredager og spill på mobilen. I 2019 vant Jonas Guriby Dahl sammen med fem medstudenter den aller første runden av AF-kollektivet.

-          Det å vinne en finale og så skulle bo sammen med de du vant med, var jo veldig hyggelig. Ingen av oss kjente hverandre fra før, men det ble et veldig godt samhold. Vi spiste middager, hadde løpeturer sammen og besøkte AF-prosjekter. Det var en utrolig morsom periode.

Flere i AF-kollektivet hadde sommerjobb i AF. Jonas og to av de andre vinnerne fikk tilbud om fast ansettelse.

-          Jeg søkte jobb i AF Byggfornyelse hvor jeg hadde sommerjobb og var blitt kjent med mange hyggelige mennesker både i prosjektet og gjennom tiden i AF-kollektivet.

Han startet som prosjektingeniør på et stort nybyggprosjekt i Bispevika. Det prisbelønte boligprosjektet Vannkunsten består av 215 leiligheter fordelt på ni bygg med skiferfasade og ulik utforming. Jonas trivdes med å være en del av et så stort prosjekt sentralt i Oslobukta. Etter at prosjektet ble ferdigstilt, ønsket han nye utfordringer. På rehabiliteringsprosjektet Sanner-kvartalet på Grünerløkka fikk han rollen som driftsleder med ansvar for oppfølging av flere fag på leilighetsprosjektet, inkludert fremdrift og økonomi.

Mange muligheter i et stort konsern

Tanken på å prøve noe nytt begynte å melde seg etter hvert. Jonas hadde ikke lyst til å slutte i AF Gruppen og løsningen ble et internt bytte fra AF Byggfornyelse til AF Offshore Decom. Her gikk han inn rollen som Project Engineer hvor store deler av arbeidsoppgavene er knyttet tett til AF Miljøbase Vats utenfor Haugesund.

-          Offshorevirksomheten i AF er utrolig spennende. Vi driver med noe helt annet enn andre entreprenører. Det å fjerne oljeinstallasjoner i Nordsjøen er veldig interessant.

Han anbefaler kollegaer å utforske de mulighetene som finnes internt i de ulike enhetene. Det er mange muligheter for personlig utvikling og gode muligheter til å vokse, lære og ta del i spennende prosjekter, mener Jonas. Selv fullroser han HR-sjefen i AF Byggfornyelse for å ta godt vare på de ansatte og bistå med å navigere for å finne den retningen passet han best.  

-          HR-ressursene i AF har helt klart hatt en avgjørende betydning for at jeg er der jeg er i dag. Også i tiden før jeg ble ansatt. AF sitt engasjement og vilje til å investere i studenter har hatt en stor innvirkning på min personlige karriere.

HR-sjef Rekruttering, Annette Strøno, bekrefter at intern mobilitet er en viktig satsing og at det er mange muligheter i et stort konsern som AF Gruppen.   

-   Tilrettelegging for intern mobilitet er nøkkelen til å beholde unge talenter og sikre fremtidig vekst. Å tilby utviklingsmuligheter på tvers av selskaper og enheter, viser vår satsing på de ansattes karriere og at det finnes mange veivalg og muligheter. Vi opplever at bredden og fleksibiliteten gjør oss til en attraktiv arbeidsplass for en viktig målgruppe, sier Annette Strøno.

Byggingeniøren som gikk offshore

Deltar i nybrottsarbeid offshore 

Jonas utarbeider jobbpakker for riving- og gjenvinningsarbeidet som skal utføres på offshoreinstallasjoner som ankommer AF Miljøbase Vats med lastefartøy. Han sikrer også at arbeidet utføres i henhold til valgt metode og kundekrav. Primært er arbeidsdagene på hovedkontoret i Oslo, men innimellom besøker han Miljøbasen utenfor Haugesund og har også vært offshore.

-          Det var gøy, annerledes og litt skummelt og fly ut i Nordsjøen og lande på lastefartøyet.

Jonas er også en del av teamet som jobber med et miljø- og forskningsprosjekt som handler om oppsirkulering av maritimt stål i byggebransjen. AF Offshore Decom er tildelt midler for å se hvordan stålet kan brukes direkte inn i byggebransjen uten å bruke energi til å smelte det om.

-          Det å kartlegge om man faktisk kan ta ut et stålprodukt fra et gammelt skip eller plattform og bruke det inn i nye bygg er nybrottsarbeid og veldig givende og inspirerende å få være en del av.

Når vi spør om det finnes en stor og langsiktig karriereplan, svarer Jonas at han ikke har tenkt så mye på veien videre.

-          Nå er det viktigste å vokse, lære og ta del i spennende prosjekter Men det er jo naturlig å ønske mer ansvar etter hvert.

Han håper på å kunne utvikle seg videre i AF Gruppen og få utnyttet sitt potensiale best mulig.

-          AF er et stort velorganisert selskap med mange muligheter for personlig utvikling. Hvis man har lyst til å teste noe annet, hvorfor ikke høre med en annen enhet om det er muligheter der, oppfordrer Jonas.

  

AF Gruppen