Hopp til hovedinnhold
Bygg

Forbereder fjerde byggetrinn på Fornebu

Flere kontrakter

Den første kontrakten med OBOS-eide Storøykilen Utvikling ble inngått høsten 2020. Da var det kvartal 1 som skulle bygges.  

Senere ble det mer. I 2022 inngikk partene avtale om å bygge kvartal 2 og kvartal 3.  

Så, i mai 2024, kom nyheten om at AF Gruppen var tildelt kontrakten på kvartal 4. Etter planen skal byggingen starte i august 2024 med forventet ferdigstillelse i 3. kvartal 2026. 

Prosjektleder Glenn Stigen sier samarbeidet med OBOS har vært veldig godt. 

– Jeg kom opp her like før kvartal 1 var ferdig. Vi gikk noen runder med byggherre for å etablere forståelse for hvilke verdier de ønsket å tilføre prosjektet og hva vi kunne hjelpe dem med. Det har vært en fin reise hvor OBOS tidlig fikk tillit til oss og hvor vi har levert det vi skal, sier Stigen. 

Prosjektsjef Herman Engesgaar i OBOS Fornebu forteller om en konstruktiv og åpen dialog med AF Bygg Oslo. 

– Samarbeidet har vært meget godt. AF har vært fremoverlente og har funnet løsninger der det har oppstått problemer, sier Engesgaar. 

Nærhet til naturen

Da flyplassen på Fornebu ble lagt ned i 1998, ble store arealer frigjort til næring og boliger. Siden har det vært omfattende byggeaktivitet på den attraktive halvøya i Bærum. 

Boligene på Storøykilen har en flott beliggenhet med kort vei til fjorden og til Nansenparken. Oksenøya skole og Oksenøya barnehage ligger like i nærheten, og den nye T-banestrekningen som er under bygging vil knytte området enda tettere til Majorstuen og Oslo sentrum. 

Boligblokkene er holdt i lik stil, men har ulike uttrykk. Flotte gårdsrom og et hyggelig torg gir rom for både aktivitet og avslapning.  

På takene vokser trær og busker. Dette er ett av flere tiltak som fordrøyer regnvannet slik at belastningen på det offentlige avløpet blir mindre når det regner.  

Høy standard

Boligene er myntet på en kvalitetsbevisst kundegruppe. Glenn Stigen viser vei gjennom et inngangsparti med generøs takhøyde og eksklusive lamper. 

– Det er vesentlig høyere standard enn i standardprosjektene våre. Det er flotte kjøkken og bad, og alt av fellesarealer har 60x60-fliser, forteller han. 

Beboerne i kvartal 1 flyttet inn i mai 2023. Ett år senere er kvartal 2 klar for innflytting. Herman Engesgaar i OBOS Fornebu forteller om bra interesse for boligprosjektet. 

– Vi ser stor aktivitet på nettsidene og får stadig nye henvendelser fra potensielle kjøpere. Generelt har prosjektet blitt tatt godt imot i markedet, sier han. 

Prosjektteamet. Fra venstre: Ingeborg Kjendalen, Christoffer Kaxrud Olsen, Karoline Rese, Ola Loe Røssum, Glenn Stigen, Tobias Martinsen, Rune Jørgensen, Martin Huka Johannessen.