AF Gruppen är en ledande norsk entreprenör- och industrikoncern. AF utför utbyggnaden av E4 Förbifart Stockholm, FSE 305 Tunnlar Lovö åt Trafikverket. Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträckning av E4:an som till stora delar byggs i tunnel från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr. Arbetena startade sommaren 2020 och ska färdigställas mars 2026. Kontraktsvärdet uppskattas till 3 400 MSEK.

För detta projekt behöver vi komplettera vårt kompetenta team med en controller.

Arbetsuppgifter

Som controller ansvarar du för att följa upp verifiering, dokumentation och kostnader i projektet. Du kommer att ingå i en utredningsgrupp som arbetar med att följa upp fakturor mot såväl kund som leverantör samt agera spindeln i nätet med ett ansvar för att samla in och rapportera dokumentation och fakturaunderlag.

Controllern följer upp och supporterar produktionen med hanteringen av beställningar och överser även att nödvändig dokumentation inhämtas i enlighet med beskrivna rutiner. Rollen innebär också vidareutbildning och support åt personal inom organisationen.

Din roll kommer också att präglas av efterarbete i form av ex. klagomålshantering, diskussioner kring bestridna kostnader m.m. Controllern svarar även på eventuella frågor från beställaren. Controllern kommer ha ett nära samarbete med vår kontraktsavdelning.

Vidare kommer du även att bistå ekonomi- och kontraktsavdelningen med förfalloarbete, som rör projektet.

Kvalifikationer

Vi tror att den vi söker har en relevant högskoleutbildning alternativt erfarenhet av liknande tidigare arbete. Tidigare relevant arbetslivserfarenhet är meriterande, men är inte ett krav.

Du behärskar svenska och engelska, i såväl tal som skrift och helst norska, i tal.

Egenskaper

Som person är du nyfiken, resultatorienterad och har en stor arbetsförmåga. Hos oss får du en hel del frihet i ditt dagliga arbete, men det kräver att du själv kan strukturera arbetsdagen och att du visar initiativförmåga och tar självständigt ansvar för dina uppgifter.

Arbetsdagen i ett projekt kan vara hektisk och du måste kunna hålla koll, anpassa dig snabbt och skilja mellan viktiga och mindre viktiga uppgifter. Du arbetar korrekt, uppfyller deadlines och har en kombination av rutinarbete och mer analytiska uppgifter.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta med andra och vill bidra positivt till både den professionella och sociala miljön på jobbet.

I urvalet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen avser heltid och arbetet kommer att utföras på vår anläggning ute på Lovön. Det är därför bra om du har körkort och tillgång till egen bil. Tillträde sker enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du kan börja snarast möjligt.

Vi erbjuder

I AF Gruppen blir du en del av en stor gemenskap av engagerade medarbetare, som brinner för både projekt och sina kollegor. På AF Gruppen tror vi att välbefinnande och prestation hänger ihop och är stolta över att visa både goda resultat för företaget och högt välbefinnande hos våra medarbetare. Vi värdesätter entreprenörsanda och underlättar för kompetenta medarbetare att utvecklas inom såväl sina som nya kompetens- och ansvarsområden.

Vi erbjuder konkurrenskraftiga, prestationsorienterade villkor samt bra försäkrings- och pensionssystem. Vi erbjuder dessutom, genom våra aktieprogram, alla anställda att teckna aktier i företaget till förmånliga priser.

 

Kontakta oss:

Frågor om arbetsuppgifter och projektet: Mathias Fett, Økonomichef, +47 911 26 288 / mathias.fett@afgruppen.no

Övriga frågor om AF och tjänsten: Birgitte Skaare, HR rådgivare, +47 977 29 432 / Birgitte.skaare@afgruppe.no