Farmandprisen for Beste årsrapport er en prestisjefylt årsrapportpris som har vært delt ut hvert år siden etableringen i 1955. Baserte på innsendte bidrag nominerer Farmandkonkurransen de fem beste og kårer de tre beste årsrapportene og nettstedene.

AF Gruppen ble også tildelt Stockman-prisen 2022, prisen som deles ut til selskaper som utmerker seg innen løpende informasjon og finansiell rapportering.

Juryen i Farmand-prisen fremhever videre at Konsernsjefen innleder med en meget presis og oppsummerende ingress. Videre gis det en god oppsummering av året og hendelser som har preget virksomheten. Juryen gir ros for at en er fremtidsrettet i redegjørelsen og kommuniserer virksomhetens strategi frem mot 2024 på en meget lettfattelig og klar måte.

Juryen gir konsernsjefens innlegg et stort pluss for å våge å være ambisiøs og konkret i målformuleringene. Omsetning på 40 milliarder og en driftsmargin på syv prosent vitner om en offensiv leder som har stor tro på organisasjonen og humankapitalen i selskapet. Dette, kombinert med fokuset på HMS, vitner likeledes om en konsernsjef som ikke går på akkord med sikkerheten til verken selskapets ansatte eller de som jobber hos underentreprenørene. Aksjonærinformasjonen inkluderer «nøkkeltall i verdensklasse.», i følge juryen.  

AF har siden 2009 holdt høy kvalitet og har utmerket seg med svært gode plasseringer både for nettstedet afgruppen.no og konsernets årsrapport. I 2018 vant AF Gruppen gull i begge kategorier, og i 2019 og 2020 ble vi tildelt sølv for årsrapport. Selskapet vant gull i 2021, og gikk nesten helt til topps i årets kåring.

Se rapporten i sin helhet her.