– Studentene konkurrerer om et studieårs gratis husleie og en kickstart på karrieren. I år var det virkelig kamp om topplasseringen, og vi endte med å kåre hele seks vinnere, forteller Annette Strøno, HR-sjef for rekruttering i AF.

Vinnerne utgjør AF Kollektivet 5.0, og er:

  • Susanne Løvø, NTNU Trondheim (byggingeniør)
  • Julie Monkvik, NMBU (geomatikk)
  • Katrine Lævheim Kleppang, NMBU (industriell økonomi)
  • Anders Lægreid, NTNU Trondheim (byggingeniør)
  • Dan Tedros Vindenes Kandal, Universitetet i Stavanger (industriell økonomi)
  • Sindre Osdal, HVL (byggingeniør)

– Finalistene ble vurdert etter deres evne til å samarbeide, kommunisere og til å komme frem til resultater, både individuelt og i en gruppe. Vi ble utrolig imponert over nivået på finalistene, og over engasjementet og entusiasmen alle viste, forteller Anny Øen, juryleder og Konserndirektør Finans i AF.

  • Vinnerne av AF Kollektivet 5.0
    Etter en tøff konkurranse var det Anders Lægreid, Dan Tedros Vindenes Kandal, Julie Monkvik, Katrine Lævheim Kleppang, Sindre Osdal og Susanne Løvø som vant årets kamp om AF Kollektivet. Foto: AF Gruppen/Eirik Førde

Karriererettet konkurranse ga sterke kandidater

– Kampen om de beste kandidatene er tøff. Skal vi klare å rekruttere fremtidens ingeniører, må vi hele tiden fornye oss og være aktuelle for målgruppen, sier Strøno.

Derfor utvikler vi hvert år konkurransen og konseptet. Studentene har ønsket seg mer karriererettede konkurranser, og derfor rettet årets konkurranse seg mot deres ønsker for arbeidslivet.

Rundt 700 ingeniørstudenter fra Norges største universiteter og høyskoler benyttet anledningen til å lage sin egen stillingsannonse på konkurransens nettside, som skulle beskrive deres drømmejobb. Deretter fikk rundt 200 av disse muligheten til å intervjue en ansatt i AF, for å få svar på om deres drømmejobb finnes hos oss.

– Det å ha en mer karriererettet konkurranse resulterte i utrolig høy kvalitet hos de 40 deltakerne som ble valgt ut til finalen. Samtidig har det også gitt studentene mer innsikt i hvordan det er å jobbe i bransjen. Det er positivt for både oss og dem, sier Strøno.

Vinnerne av AF Kollektivet får en kickstart på karrieren i form av en mentor som gir oppfølging gjennom året, jobbskygging gjennom fire samlinger samt tilbud om praksisopphold og sommerjobb. I tillegg får de seks sponset husleie for ett studieår.