Hopp til hovedinnhold
Nye Deichmanske bibliotek

Deichman Bjørvika

AF har hatt ansvar for innredning og innvendige arbeider i hovedbiblioteket i Bjørvika i Oslo.

Prosjektstatus

  May 2017
  Jun 2020

  Om prosjektet

  Deichman Bjørvika er helt unikt med mange spektakulære løsninger, og rommer 19 600 kvm med eksponert betong, stål og glass i geometriske fasonger.

  • MNOK 172

   Kontraktssum

  • 7

   Etasjer

  AF Gruppen

  Oslo S/ Operaen

  Oslos nye signalbygg

  AFs tidligere erfaring med kulturbygg sikret de to kontraktene på innredning og innvendige arbeider i et av Oslos nye signalbygg. Hovedbiblioteket i Bjørvika skal huse 400 000 bøker i hyllene og Oslo kommune forventer besøkstall på 2.000.000 i året. 

  Biblioteksbygget er et kompaktbygg med passivhusstandard fordelt over fem etasjer med full kjeller. Det arkitektoniske konseptet bygger opp om det store, sentrale, sammenhengende biblioteksrommet som strekker seg oppover i etasjene, med ambisjon om å være det mest miljøvennlige kulturbygget i Norge.

  Biblioteket tilrettelegger for variert aktivitet som læring, opplevelse, debatt, egenproduksjon og utforskning. Det blir et egenartet bygg som utmerker seg innen energieffektivisering, bruk av nye IKT- løsninger og utvikling av en ny type biblioteksrom.

  Kontraktens omfang

  Innvendige arbeider inkluderer bl.a. lettvegger i leca, gips og stål og overflatebehandling av vegger. I tillegg til mediestativ i stål, installasjonsgulv og gulvarbeider, himlingsarbeider, innvendige dører, lås- og beslag, gitterporter og rullegitter, ståltrapper og innvendige rekkverk, fast inventar.

  Entreprisen omfatter arbeider i hele bygget som har et bruttoareal på 20.000m2.

  • Gode leseforhold: Foto Jiri Havran.
  • Foto: Jiri Havran
  • Foto: Jiri Havran
  • Lesesal. Foto: Jiri Havran

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Offentlige bygg
  Kunde: KID-Kultur og Idrettsbygg KF
  Entrepriseform: Hovedentreprise
  Entreprenør: