Hopp til hovedinnhold
Nye Deichmanske bibliotek

Nye Deichmanske bibliotek

Innredning og innvendige arbeider

Prosjektstatus

   May 2017
   Aug 2019

   Om prosjektet

   Innvendige arbeider inkluderer bl.a. lettvegger i leca, gips og stål og overflatebehandling av vegger, mediestativ i stål, installasjonsgulv og gulvarbeider, himlingsarbeider, innvendige dører, lås- og beslag, gitterporter og rullegitter, ståltrapper og innvendige rekkverk, fast inventar. Entreprisen omfatter arbeider i hele bygget som har et bruttoareal på 20.000m2.

   • MNOK 172

    Kontraktssum

   • 7

    Etasjer

   AF Gruppen

   Oslo S/ Operaen

   Oslos nye signalbygg

   AFs tidligere erfaring med kulturbygg sikret de to kontraktene på innredning og innvendige arbeider i et av Oslos nye signalbygg. I 2020 skal det nye hovedbiblioteket i Bjørvika stå klart med 400 000 bøker i hyllene.

   Biblioteksbygget blir et kompaktbygg med passivhusstandard fordelt over fem etasjer med full kjeller. Det arkitektoniske konseptet bygger opp om det store, sentrale, sammenhengende biblioteksrommet som strekker seg oppover i etasjene, og prosjektet har satt seg som mål å bli det mest miljøvennlige kulturbygget i Norge.

   Biblioteket skal tilrettelegge for variert aktivitet som læring, opplevelse, debatt, egenproduksjon og utforskning. Det blir et egenartet bygg som utmerker seg innen energieffektivisering, bruk av nye IKT- løsninger og utvikling av en ny type biblioteksrom.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Offentlige bygg
   Kunde: KID-Kultur og Idrettsbygg KF
   Entrepriseform: Hovedentreprise
   Entreprenør: