Hopp til hovedinnhold

Nye Tøyenbadet

Det nye Tøyenbadet blir byens største badeanlegg og vil gi Oslo et nytt hovedbad for både idrett og publikum.

Prosjektstatus

   Jun 2021
   Jun 2024

   Nye Tøyenbadet

   Det nye Tøyenbadet blir byens største badeanlegg og vil gi Oslo et nytt hovedbad for både idrett og publikum.

   • 520 MNOK

    Verdi

   Badet bygges på den samme tomten som det gamle anlegget. Tøyenbadet er derfor stengt frem til det nye badet står ferdig.

   Totalt vil det nye Tøyenbadet bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall. 

   Det nye anlegget skal blant annet inneholde et innendørsbad med fire basseng, et stort utendørs badeanlegg, vannsklie inne og ute, stupetårn inne og ute, samt kafeteria. Ulike badetemperaturer og store arealer med varierende vanndybder gir gode forhold for svømmeopplæring og forskjellige aktiviteter.

   Utebadet vil ligge i parken mot sør, og deler av familiebassenget inne forlenges i et utebasseng som vil være åpent hele året. Flerbrukshallen, som skal bygges i tilknytning til badeanlegget, er tilrettelagt for innendørs ballidrett og får en spilleflate tilsvarende en håndballbane på 20 x 40 meter.

   AFs entreprise

   Entreprisen består i hovedsak av alle bygningsmessige arbeider herunder råbygg, fasader, takkonstruksjoner og innvendige arbeider, grunnarbeider og fundamentering for bl.a. utebad samt de vesentlige deler av utomhusarbeidene.

   Byggets bruttoareal er på ca. 15 800 m2 og består i tillegg til svømmehallen av en stor flerbrukshall. Bygget skal i stor grad utformes i plasstøpt betong, ha en sammenhengende glassfasade ca. 11 meter i høyde rundt størsteparten av bygget og en takkonstruksjon over bassengarealer av hule bjelker i massivtre. Utomhusarbeidene inneholder i tillegg til utebad et større parkareal.

   • Ill. Asplan Viak/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
   https://kunde.byggekamera.no/?u=nye-toyenbadet&camera=BK0197&width=fullsize

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Offentlige bygg
   Arkitekt: Asplan Viak
   Kunde: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
   Entrepriseform: Samspillsfase 2021-22. Gjennomføres som hovedentreprise.
   Entreprenør: