Karvesvingen 5 er et kontorbygg på ca 18 000 kvm BTA og hovedleietaker er ATEA, som flyttet inn i første kvartal 2020. Bygget er oppført av AF Gruppen og er BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisert. Höegh Eiendom skal fortsatt forvalte bygget etter transaksjonen.

Salget anslås til å gi en regnskapsmessig gevinst på MNOK 95 for AF Gruppen. 

- Hasle Linje har på kort tid utviklet seg til en veldig vital bydel, sentralt og lett tilgjengelig. "K5" er ofte omtalt som Europas smarteste bygg, og vi er veldig tilfreds med å ha kommet til enighet i direkteforhandlinger med Clarkson Platou Real Estate. Utover dette er partene enige om ikke å kommentere detaljer før salget er endelig gjennomført, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen. 

Budet er betinget av finansering og tilfredsstillende due diligence. Transaksjonen forventes gjennomført innen utgangen av oktober 2020.