AF Gruppen er et av Norges ledende entreprenør- og industrikonsern, og er inne i en periode med sterk utvikling. Våre høye ambisjoner vil fylle de neste årene med store strategiske utfordringer og muligheter.

AF Gruppens konsernstab for finans ønsker å styrke kapasiteten innen teamet for konsernregnskap. Vi søker en erfaren controller som skal bidra med både finansiell rapportering og bærekraftsrapportering. I tillegg til et sterkt team innen konsernregnskap, dekker konsernstab finans funksjonene business controlling, finans, risikostyring, strategi og M&A. Konsernregnskapsteamet jobber også tverrfaglig med andre stabsfunksjoner i forbindelse med bærekraftsrapporteringen.

Controller konsernregnskap og bærekraft

Arbeidsoppgaver vil være:

  • Kvalitetssikring og oppfølging av rapportering fra en egen portefølje med datterselskaper, både innen finansiell rapportering og EUs Taksonomi
  • Konsolidering og utarbeidelse av finansiell rapportering til ledelse, styret og Oslo Børs
  • Gi råd til enhetene innen fagområdene IFRS, regnskap, skatt, selskapsrett og EUs Taksonomi
  • Oppgaver knyttet til restruktureringer, oppkjøp og andre transaksjoner
  • Forbedring og videreutvikling av prosesser og systemer for konsernrapportering
  • Ha løpende oversikt over hvilke rapporteringskrav (CSRD, ESRS, EUs taksonomi) og ESG-reguleringer som gjelder for virksomheten
  • Muligheter for å bidra i prosjekter innen bærekraftsrapportering i tverrfaglige team
  • Bidra til utarbeidelse av kvartalsrapport og års- og bærekraftsrapport

For å lykkes i rollen må du være analytisk og nøyaktig, i tillegg til at du har en strukturert tilnærming til arbeidsoppgavene dine. Du kjennetegnes av gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper samt sterk gjennomføringsevne og en proaktiv holdning. Videre trives du både med å jobbe selvstendig og i team.

Vi søker deg som er utdannet siviløkonom, fortrinnsvis med master i regnskap eller finans, med minimum fem års erfaring fra revisjon eller fra økonomistab i et annet børsnotert selskap. Du har kunnskap om IFRS, god systemkompetanse og interesse for prosessforbedring. Du har en forståelse og interesse for rammeverkene for bærekraftsrapportering. Kjennskap til og erfaring med klargjøring for rapportering etter CSRD og EUs Taksonomi er en fordel. Du er en stødig bruker av Excel og har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både i norsk og engelsk.

Stillingen kan tilpasses den rette kandidatens kompetanse, interesser og erfaringsnivå og vil rapportere til konsernregnskapsdirektør.

Vi tilbyr et godt arbeidsmiljø og spennende faglige utfordringer. Stillingen byr på betydelige muligheter for kompetanseutvikling og personlig utvikling.

Vi tilbyr konkurransedyktige, prestasjonsbaserte betingelser og gode forsikringsordninger. Du vil også få anledning til å ta del i verdiskapingen ved medeierskap. Alle ansatte får tilbud om å delta i AF Gruppens aksje- og opsjonsprogram.

Søknadsfrist er 02. september, det oppfordres til å søke så tidlig som mulig da vi løpende vil ta inn aktuelle kandidater til intervju.