– Dette er fantastisk gøy og en anerkjennelse av den gigantiske innsatsen og det viktige arbeidet som legges ned i employer branding og rekruttering på tvers i organisasjonen for å representere AF Gruppen ut mot studentmiljøet, sier Annette Strøno, HR-sjef Rekruttering.

Universum Student Survey 2021 er en undersøkelse hvor 13.858 studenter ved 24 utdanningsinstitusjoner har rangert arbeidsgivere etter attraktivitet. AF Gruppen rangeres som nummer 14 blant ingeniørstudentene og er fortsatt best i klassen i bransjen.

Undersøkelsen er gjennomført mellom januar og mars 2021. AF Gruppen hører til i kategorien «Engineering/Natural Sciences». Topp 3-listen innen kategorien er uendret fra i fjor med Equinor på topp. Kongsberg Gruppen og Multiconsult kaprer de neste plassene.

Korona-tilpasninger

Annette Strøno er glad for at studenter ønsker seg til AF.

– Det siste året har vi måttet gjøre store endringer i våre aktiviteter rettet mot studenter på grunn av Covid-19. Vi er svært ydmyke over at AF Gruppen fortsatt blir ansett som bransjens beste til tross for at vi ikke har vært fysisk til stede på universiteter det siste året. Vi har likevel gjennomført flere digitale bedriftspresentasjoner, i tillegg til at vi lanserte et helt nytt spill utviklet kun for den spennende digitale finalen til AF-kollektivet. Kampen om ingeniørstudentene er hard, men utrolig viktig når vi skal fortsette å rekruttere de beste folka. Jeg håper og tror vårt arbeid blir lagt merke til på en positiv måte, sier Annette.

Best også blant yrkesaktive

Universum gjennomfører undersøkelser både blant studenter og blant yrkesaktive. Også blant yrkesaktive kom AF Gruppen ut som det mest attraktive entreprenørselskapet da resultatene ble presentert i november.

Årets studentundersøkelse viser at AF Gruppen kommer på en 2. plass blant ingeniørstudenter ved NTNU Gjøvik og på en 3. plass på OsloMet. I fjorårets undersøkelse endte AF Gruppen som nummer på 13 innen kategorien «Engineering/Natural Sciences».