Hopp til hovedinnhold

Ny flyplass i Mo i Rana

AF Gruppen skal bygge ny flyplass i Mo i Rana.

Kontrakten inkluderer noe forberedende arbeider, prosjektering, terrengarbeider, rullebaner, serviceveger, flyoppstillingsplasser, terminal- og driftsbygg, energisentral, parkeringsplass og adkomsttorg.

  AF Gruppen

  Avinor og AF Gruppen signerte samspillskontrakt 15. september 2022. Dette innebærer at Avinor og AF Gruppen sammen skal finne de beste måtene å gjennomføre selve prosjektet. Rambøll Norge og LPO Arkitekter er inne som rådgivere på henholdsvis prosjektering og arkitekttjenester. 

  Byggekontrakten for fase to skal bidra til at det totale prosjektet kan gjennomføres innenfor Avinors kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner.  

  – Avinor tar sikte på å planlegge, bygge og sette i drift en ny fremtidsrettet og miljøtilpasset lufthavn. Vårt mål er at Rana-samfunnet og Avinor skal bli stolte av den nye flyplassen, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss. 

  – Vi gleder oss til å ta fatt på den første fasen av samspillet med Avinor om å bygge ny flyplass i Mo i Rana. Sammen skal vi finne de beste løsningene for prosjektgjennomføring og redusere det samlede klima- og miljøavtrykket, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum. 

  Illustrasjon: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic Office of Architecture

  • Illustrasjon: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic Office of Architecture
  • Illustrasjon: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Nordic Office of Architecture

  Prosjektinformasjon

  Arkitekt: LPO Arkitekter
  Rådgiver: Rambøll
  Kunde: Avinor
  Entrepriseform: Samspillsentreprise