Hopp til hovedinnhold
Energisparekontrakt

Energisparekontrakt

    Energy Performance Contracting (EPC) er en energisparekontrakt der vi garanterer konkrete fremtidige besparelser gjennom energieffektiviserende tiltak.

    Hva er EPC?

    EPC er en energisparekontrakt i tre faser der bygningsmassen kartlegges, ulike typer energieffektiviseringstiltak gjennomføres og utviklingen av forbruk følges tett opp i etterkant.

    Vi garanterer for energibesparelsen over en avtalt periode slik at du som kunde får en vesentlig lavere risiko for din investering.

    Modellen tvinger oss til å ta ansvar for resultatene og er en god modell for å oppnå bærekraftsmål, redusere energikostnader og heve ENØK-kompetansen hos de driftsansvarlige på byggene.

    – EPC er som et kinderegg; vi sparer både penger og miljø og samtidig oppgraderer vi en del teknisk utstyr, sier Jahn Arvid Svendsen, eiendomssjef i Aurskog-Høland kommune. 

    Jahn Arvid Svendsen (eiendomssjef), Andrea Vihovde og Jan Erik Tofsrud
    Jahn Arvid Svendsen, eiendomssjef i Aurskog-Høland kommune sammen med Jan Erik Tofsrud og Andrea Vihovde fra AF Energi.  

     

    Størst i offentlig sektor

    AF Energi har sørget for at en rekke kommuner og fylkeskommuner har redusert sitt energiforbruk betydelig. Vi tilbyr en pakkeløsning hvor flere vi analyserer flere av kommunens bygg samlet, for å beregne hvor mye energi kommunen kan spare totalt. Vår erfaring er at en helhetlig tilnærming med samtidig rehabilitering og oppgradering av eiendommene gir best resultater.

    Mange statlige institusjoner, fylker og kommuner har de siste årene inngått EPC-kontrakter, spesielt etter at kontrakten ble standardisert. 

    Hvem kan inngå energisparekontrakt?

    Både offentlige og private byggeiere kan inngå EPC-kontrakter for å modernisere tekniske anlegg, iverksette energieffektive tiltak i bygningsmassene og redusere CO2-utslipp. Kontrakten bidrar til at byggeiere kan investere i fornuftige energisparetiltak uten at de løpende kostandene øker. 

    Hvordan finansierer man tiltakene?

    Tiltakene finansieres gjennom fremtidige besparelser. Flere kommuner har kuttet energiforbruket med 20-30 prosent og spart inn investeringen i løpet av 3-5 år. Deretter sparer kommunen mye i form av lavere kostnader til energibruk.

    Kontakt