Hopp til hovedinnhold

Sentralen

AF Gruppen har utviklet et spennende kulturbygg sentralt i Oslo i tett samarbeid med sparebankstiftelsen Dnb.

Prosjektstatus

   Jun 2014
   Sep 2015

   Avtalen har vært på oppdrag for Øvre Slottsgate 3 AS, som er eid av Sparebankstiftelsen DNB. AF Gruppens oppdrag har omfattet rehabilitering og ombygging av Øvre Slottsgate 3 og Tollbugata 30 - og forvandlet det gamle bankbygget til et spennende kulturbygg.

   • MNOK 94

    Kontraktssum

   • Nr. 1

    Sentralen ble kåret til "Årets bygg 2016"

   AF Gruppen

   Øvre Slottsgate 3, Oslo, Norge

   Krevende kulturell rehab

   AF fikk i oppdrag å knytte sammen Christiania Sparebanks gamle lokaler med et kontorbygg for å skape en ny kulturell storstue i Kvadraturen i Oslo. Det ble et oppdrag der de alle måtte vri hodene for å finne  gode løsninger for å kunne dra prosjektet i land.

   To gamle og adskilte bygg skulle forenes på en naturlig måte. Ingen visste hvilke overraskelser som skjulte seg bak veggene, og det fantes ingen komplette tegninger over bygningsmassen.

   I tett dialog med arkitekter og byggherre skrelte AF Byggfornyelse av lag på lag med veggplater og himinger, hentet frem og rehabiliterte de originale delene. Underveis i prosjekteringen måtte de bruke sin nysgjerrighet og kompetanse for å finne kreative løsninger på utfordringene som dukket opp.

   Sentralen huser i dag kulturprodusenter og samfunnsinnovatører.  Prosjektet har bestått av innvendig ombygging til dansesaler, konsertsal, prøvesaler, kantine, kafé og kontorarealer, samt utvendige tak og vindusarbeider.

   Arbeidet med Sentralen er gjort på en usedvanlig spennende og god måte, noe som har gitt bygget et unikt uttrykk. Det er lagt vekt på detaljer og godt håndverk - i kombinasjon med spesielt god planlegging i forkant.
   Arne Skjelle, Juryleder Byggegallaen 2016

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Rehabilitering og ombygging
   Forretningsenhet: AF Byggfornyelse
   Kunde: Øvre Slottsgate 3 AS

   Hva gjør AF akkurat nå?